Как да направим автономно отопление на апартамент с електричество?

Екология на потреблението: Отоплителният сезон все още не е започнал и дали вече е забележимо по-студено в къщата? Или може би наличните нагреватели просто не са достатъчни за отопление на дома ви, особено в енергоспестяващ режим?

Отоплителният сезон все още не е започнал и дали вече е забележимо по-студено в къщата? Или може би наличните нагреватели просто не са достатъчни за отопление на дома ви, особено в енергоспестяващ режим? Не е важно защо трябва да тракате със зъби: важното е, че е време да помислите как да използвате топлината по-ефективно.

Колко топло ще бъде, зависи от самата къща и много от нейните характеристики. Можете да се насладите на топлината, изразходвайки минимум мощността на отоплителните уреди, или можете да отоплявате с пълна сила и все още да не знаете зимните вечери без пуловер.

КАК ДА НАПРАВИМ КЪЩАТА ПО-ТОПЛО БЕЗ ОТОПЛИТЕЛИ?

 • На първо място, важно е да изолирате самата къща. Ако сериозно мислите да спестите топлина и да я използвате рационално, обърнете внимание на дебелината на стените на вашия дом. Ако стената е с дебелина 40 см, тогава не е изненадващо, че очаквате зимния период с ужас: ще трябва да изолирате стените с пяна или друг материал, който има ниска топлопроводимост. Ако самата къща се превърне в "термос", тогава няма да е много горещо в жегата, но няма да изстине и през зимните студове.
 • Следващият нюанс на къщата са прозорците. Големите прозорци осигуряват изобилие от дневна светлина. Те също са колосален източник на топлинни загуби. Съвременната мода на „стъклени“ къщи и прозорци от пода до тавана има и своя недостатък: невероятни разходи за гориво за отопление на такава къща. Следователно няма да е лесно да се затоплите в къщата, без да изолирате прозорците и да премахнете пукнатините.

Ако прозорците са дървени, тогава имате 2 начина: рационален, но скъп и дълъг, но икономичен. Следвайки първия път, веднъж сменяте всички прозорци на металопластични поне трикамерни, като по този начин няколко пъти намалявате топлинните загуби и елиминирате самата концепция за течения. Ненужните интервали просто са зазидани. Вторият начин е годишната бюрокрация с изолацията на прозорците, запушването им с пяна, поставяне с филм (между другото, прозорец, завесен от двете страни с обикновен полиетиленов градински филм, поддържа топлината не по-лоша от металопластиката. Външен вид - това не е за всеки), покривайки ги с плътни завеси.

 • Възползвайте се максимално от външната топлина и слънчева светлина. През деня премахнете от первазите и прозорците всичко, което пречи на светлината да попадне. Вечерта завесете прозорците с душ завеси или филм: това ще привлече слънчева светлина и топлина и в същото време ще предотврати течения. Между другото, вратите също могат да бъдат покрити с фолио: когато влезете в къщата, там ще тече по-малко студен въздух.
 • Опитайте се да изолирате тавана на къщата, ако къщата е частна: в края на краищата се издига топъл въздух, който излиза през тавана. Поставете стиропор или гипсокартон, в най-лошия случай, стар дебел килим на пода на тавана си.
 • Изолирайте пода: килим на пода значително ще увеличи комфорта при ходене.
 • Използвайте крушки с нажежаема жичка за отопление: те генерират до 90% от топлината по време на работа и само 10% отива да свети. Разходите за електричество ще се увеличат, но без нагревател къщата ще бъде по-топла.
 • Затворете стаите, които не използвате. Ако къщата е двуетажна, има смисъл да отоплявате само частта от къщата, която използвате, а най-големите помещения по отношение на площта трябва да бъдат затворени и завеси изобщо.

Как да се стоплим в апартамент

Според сегашните стандарти температурата в хола трябва да бъде най-малко 18 ° C.Мнозина ще се съгласят, че това не е достатъчно за комфортен престой в стаята. Ще са необходими известни усилия, за да осигурите топлина и уют във вашето гнездо. И така, какво и как да изолираме?

Стени

Традиционните строителни материали, като тухли, бетон, стоманобетон, са в състояние надеждно да предпазват жилищата от топлинни загуби. Но само с много дебели стени. Разходите за производство, доставка и използване на строителни материали са много високи, изграждането на дебели стени не е икономически целесъобразно. Следователно, за да намалите топлинните загуби, трябва да потърсите други методи.

За да предотвратите отвеждането на стената от топлина от радиатора, трябва да инсталирате защитен екран, изработен от обикновено фолио между тях. Поради това топлината ще се отрази и ще остане вътре в апартамента. Размерът на екраниращото фолио трябва да е малко по-голям от батерията. Загубата на топлина при инсталиране на защитен екран ще бъде намалена с 3%.

Съществува и по-радикален метод за намаляване на топлинните загуби през стените - топлоизолация. Експертите казват: изолацията на външните стени на апартамента ще бъде много по-ефективна. Освен това това ви позволява да извършвате всякакви довършителни работи, а условията на живот и площта на вътрешните помещения ще останат непроменени. Възможна е и изолация на стената в апартамента отвътре, но подобна работа е придружена от много неудобства.

Входна врата

Много топлина също изтича през входната група. Масивната врата е гаранция за топъл апартамент. Не е нужно да правите нови покупки. За да избегнете големи разходи, можете да изолирате старата врата, например да я тапицирате с изкуствена кожа с уплътнение от пяна. Ако между стената и вратата има пролуки, те трябва да бъдат запечатани с полиуретанова пяна и измазани.

Ако планирате да купите нова врата, тогава е по-добре да оставите и старата. По този начин получавате две врати с топлоизолационна въздушна междина между тях. Мерките за затопляне и подмяна на вратата ще намалят топлинните загуби с 1,5%.

Изолацията на прозорците е дългогодишна традиция за жителите на нашите географски ширини. Възможно е повишаване на температурата с 1-2 градуса! Всички фуги между рамки и крила са запечатани с памучна вата, пяна или гума и са запечатани с моларна лента или по старомоден начин с хартия. Можете също да използвате тиксо или уплътнителна гума. Тези материали са идеални за елиминиране на течащи рамки и крила.

Добро решение за намаляване на топлинните загуби е инсталирането на термосвиваем енергоспестяващ филм върху рамката, успоредно на стъклото или прозореца с двоен стъклопакет. Термофилмът е монтиран отвътре. Той създава допълнителен изолационен слой и предотвратява изтичането на топлина.

Понякога дори подмяната на стари дървени прозорци с пластмасови не решава проблема с топлинните загуби. Причините могат да бъдат много. Най-често срещаните от тях са: неправилно регулиране, некачествен уплътнител, течащо прилепване на перваза на прозореца и склоновете. Можете да отстраните проблема сами или да се обадите на съветника.

Изолацията на прозорците ще намали топлинните загуби с 3-5%.

Мебели

Правилното подреждане на мебелите също е важно по отношение на поддържането на топлина. Можете да се предпазите от неотопляема стена с помощта на обикновен шкаф, просто като го оградите от източника на студ. Но не се препоръчва да поставяте мебели близо до радиатора, тъй като това предотвратява разпространението на топъл въздух из стаята. Същото се отнася и за тежки плътни завеси на прозорците. Те просто не пропускат топлина в стаята.

Може би, за да се насладите на топлината, е достатъчно да преразгледате интериора.

КАК ДА СЕ ПОЧУВСТВА ПО-ТОПЛО В КЪЩАТА БЕЗ НАГРЯВАТЕЛ?

 • Ако навън все още е много студено, можете да запалите огън в двора. Върху него се нагряват камъни (плътна структура, а не строителни тухли) и те се внасят в къщата. Известно време камъните ще отделят топлина не по-лошо от печката.
 • Опитайте се да останете в малки стаи: дишайте ги по-бързо.
 • Запалете свещи, ако има такива. Свещите отделят малко топлина.
 • Използвайте сешоар, за да изсушите косата си: използвайте го за затопляне на прането и дрехите. Можете също така да отоплявате леглото, но ръчно: вените никога не се оставят покрити, в противен случай може да се запали.
 • Гответе храна във фурната. Заедно с вкусна храна, вземете и отопляема кухня. Но ястията, когато готвите много пара, е по-добре да не готвите: те увеличават влажността в стаята.
 • Облечете се в няколко слоя дрехи. Колкото и да е странно, поговорката „защо имам нужда от вашия кожух, ако имам 3 халата-та-та-та“ има смисъл: няколко леки пуловера са по-топли от един дебел. Носете чехли и вълнени чорапи: ако краката ви са топли, е по-лесно да се стопляте. При силен студ носете шапка: голям процент от топлината преминава през главата.
 • Спете в топла пухкава пижама: това е нещото!
 • Друго нещо е топъл пухкав спален чувал. Туристите успешно използват това постижение и нищо не ви притеснява: то перфектно затопля и задържа топлината на тялото ви. Между другото, не можете да се качите в него много топло облечени: спалният чувал надеждно съхранява топлината на тялото ви, която не се отделя през три пуловера и яке.
 • Поставете нагревателна подложка в леглото: загрейте водата и я изсипете в обикновени пластмасови бутилки. Такава подгряваща подложка идеално ще затопли леглото. Можете също така да загреете възглавницата с ориз вътре в микровълновата фурна: тя също така поддържа топлина за дълго време.
 • Пийте топли напитки: Чаят от джинджифил е чудесен начин да се затоплите.
 • Пуснете топли домашни любимци във вашия дом. Котка в леглото или на ръце успешно замества нагревателната подложка.
 • Прегръдка: най-студените вечери се прекарват по-добре заедно, отколкото сами! публикувано

С настъпването на отоплителния сезон много жители на жилищни сгради изпитват сериозен дискомфорт и си задават въпроса: защо апартаментът е студен и как да направим апартамента топъл

.

Причините за студената температура в дома могат да бъдат много. Това е недостатъчно топлоснабдяване и някакъв вид строителни дефекти, които намаляват херметичността на помещенията и позволяват на студения въздух да проникне отвън.

как да направя апартамент по-топъл

Входна врата

Ако не искате да споделяте топлината с входа, наблюдавайте как входната ви врата се затваря плътно. Усещате чернови или недостатъчна връзка? Купете гумено уплътнение от всяко домакинство. Той е евтин и обикновено се използва в продължение на няколко сезона.

Стени

Пукнатини и кухини в стените, например поради свиване на къщата, е друга причина за застудяване в апартамент. Те могат да бъдат разпенени, но преди това трябва да премахнете тапета и мазилката.

Студените стени, типични за ъгловите и крайните апартаменти, могат да бъдат изолирани с килим, корк (напоследък това стенно покритие е популярно сред дизайнерите) или вълнени панели. Можете да използвате и гипсокартон, но в този случай ще трябва да започнете по-глобален ремонт.

Топлоотражатели

За да може радиаторът под прозореца да отоплява не стената, която е обърната към улицата, а апартамента, инсталирайте отразяващ панел зад него. Екранът от полиетилен или полистиролова пяна на руло ще насочи топлината в стаята - това е, което ви трябва. Материали за продажба във всички железарски магазини.

Завеси и килими

Завесите от плътна тъкан и настилки от купчини (килими, килими, килим) също ще помогнат за поддържане на къщата топла. Разбира се, в сравнение с ламинат, килимите са по-капризни при почистване, но с тях подът определено ще стане по-топъл.

Когато прозорците и вратите са в ред, батериите се отопляват, на пода има килим, а къщата все още е готина, купете или наемете термокамера. Това устройство ясно ще покаже къде студът прониква в къщата.

И без това е студено. Какво да правя?

Комфортната температура в дневните е 18-24 ° С.Началото на отоплителния сезон в жилищните сгради настъпва, когато температурата на външния въздух падне под + 8 ° C. Ако в апартамента е твърде студено (под 18 ° C), напишете заявление до управляващата компания. В рамките на един ден те са длъжни да дойдат при вас с проверка и въз основа на резултатите от нея да съставят акт.

Ако проверката потвърди, че апартаментът е по-студен от нормалното, комуналните услуги ще имат седмица да предприемат действия. След това се извършва втора проверка и се съставя нов акт. Между другото, въз основа на него можете да поискате преизчисление за некачествени отоплителни услуги.

Случва се така, че преди проверка батериите в апартамента изведнъж се нагряват и актът показва, че не са открити отклонения от нормата. Подписвате такъв акт и след ден-два всичко се нормализира. В такава ситуация има смисъл да се включи инспекцията на жилищата, която ще извърши повторна проверка.

anplaneta.ru

Проблеми със сграден дизайн, отоплителна система или топлоизолация

Много често износените отоплителни системи са причина за дискомфорт. В много социалистически сгради топлината се доставя чрез остаряло оборудване, което дълго време не е ремонтирано или подменяно. В такива случаи е доста трудно да се осигури комфортна температура в отделно помещение, без използването на допълнителни източници на топлина или ремонтни дейности, които осигуряват по-добра топлоизолация на помещението.

Причината, поради която наемателите замръзват в апартаментите си, е и некачествената настройка и регулиране на оборудването. Това може да се случи, когато неспециалистите участват в поддръжката на системите за топлоснабдяване или когато те не се спазват. стандарти за отопление на апартаменти

поради икономически или други причини.

В новите сгради е студено най-често, когато са допуснати грешки на етапа на проектиране на топлоснабдяването на обекта или по време на производството на строителни и монтажни работи.

Често се случва, че има незаконна намеса на физически лица в проектирането на оборудване за топлоснабдяване или неразрешено преоборудване на системата в техен интерес, без да се вземат предвид интересите на други жители на къщата, живеещи в съседни апартаменти.

Жителите могат спонтанно да извършат следните действия, които впоследствие влошават топлоснабдяването на други апартаменти:

 • Увеличете броя на радиаторите
 • Разширете отопляемата площ (например, когато оборудвате топъл балкон или лоджия),
 • Свържете допълнителни устройства, като използвате обща отоплителна система (оборудвайте подово отопление, инсталирайте топлинни завеси и т.н.).

Причината за студа може да бъде ниската енергийна ефективност на вашата жилищна сграда, както и различни нарушения на строителните норми или технологии. Старите къщи често се характеризират с ниско качество на топлоизолацията и ако една сграда дълго време е минавала без основен ремонт, то топлоизолацията става неизползваема и на практика престава да изпълнява функциите си.

Материалите от последно поколение се използват в нови къщи, те са много издръжливи и устойчиви на отрицателни климатични влияния. Ако наемателите на нова сграда имат въпрос: защо е студено в апартамента, тогава причината може да е или в нарушение на технологията за топлоизолация, или във факта, че по време на строителството те просто спестяват на материали, като ги заменят с ненадеждни и остарели нечий. В резултат на това цялата топлина излиза на улицата, вместо да загрява наемателите на апартамента.

Ами ако в апартамента ви е много студено?

На първо място, струва си да се консултирате със съседите си дали изпитват същия дискомфорт или сте сами в проблема си. Най-добре е да проучите ситуацията не само във вашата конкретна къща, но и в съседните къщи, които се снабдяват с топлина от същата управляваща компания.Ако проблемът е глобален, тогава ще бъде много по-лесно да го разрешите заедно.

Ако апартаментът има студени батерии, не забравяйте да измерите температурата на въздуха във всяка от стаите на вашето жилищно пространство. Струва си да се знае, че в съответствие с настоящите стандарти помещенията по време на отоплителния сезон не трябва да са по-ниски от 18C, а в ъгловите жилищни помещения - не по-ниски от + 20C.

След като сте направили всички измервания, обадете се на диспечерския офис на вашата управляваща компания, уверете се, че жалбата ви е записана. Ако причината, поради която е студено във вашия апартамент, не е известна в ZhEK, тогава трябва да се насрочи топлоинспекция в апартамента със задължителното съставяне на акт. Трябва да знаете, че ако температурата в къщата ви е под установената норма, тогава имате право да поискате от Управляващата организация преизчисляване на сметките за комунални услуги за топлоснабдяване.

Как да направим апартамент топъл

Можете да кореспондирате с управляващата компания и с държавната инспекция на жилищата, но това няма да създаде топлина в къщата. Понякога са необходими години за решаване на проблем и е много по-лесно да се грижите сами за себе си.

Най-често студът прониква в домовете ни през отворите на прозорците. Най-добре е да инсталирате модерни пластмасови прозорци, ако в момента нямате средства за подобни подобрения, тогава поне изолирайте прозорците си, залепете фугите с уплътнител за прозорци, пукнатини на местата, където стъклото прилепва към рамката и други пукнатини в която то просмуква студено. Не забравяйте да осигурите и входните врати и отворите за прозорци с уплътнения.

Ще бъде по-трудно, ако стените ви замръзнат и в ъглите често се появи плесен. Този факт предполага, че в стените има кухини и има сериозни проблеми с топлоизолацията. За да се запълнят всички кухини, е необходимо да се премахне слоят мазилка и да се обработят всички пукнатини с полиуретанова пяна. Това ще премахне студените мостове.

Можете също така да добавите допълнителна изолация към вашия апартамент. За да направите това, подовете, таваните и стените се облицоват с гипсокартон, всички кухини се полагат със слой минерална вата (това е надеждна и евтина модерна изолация), след това стените се измазват и подовете се изсипват с бетонна замазка и се извършва декоративно довършване на повърхността.

Това е много ефективен начин за това как да направите топлина в апартамент, който освен това ще помогне за решаването на проблема със звукоизолацията на вашето жилищно пространство.

Инструкции

Не можете да чакате заповедта на властите да започне отоплителния сезон, но да станете господар на ситуацията. За да приложите тази идея, можете да инсталирате индивидуална автономна отоплителна система. Вярно е, че това все още изисква писмено разрешение от градската администрация, а самото оборудване не е евтино: автономната отоплителна система се състои от котел, радиатори, помпа и тръби. Но ако сте готови да похарчите пари, тогава домът ви винаги ще е топъл, когато пожелаете.

Различните електрически нагреватели са друга възможна опция. Но уловката тук е, че в наши дни не е евтино и този метод за генериране на топлина също е много скъп. Освен това при постоянно включени електрически нагреватели се наблюдава недостатъчно висока влажност на въздуха в помещението, което е вредно за.

Монтажът на пластмасови уплътнени прозорци с няколко стъклопакета ви позволява да поддържате топлина, предотвратява изтичането на топъл въздух. Качествените запечатани входни врати също ще поддържат топлината на апартамента.

Друг напредък е инсталирането на подово отопление. Отоплителната система е монтирана под подовото покритие и представлява или нагревателен кабел с термостат, или тънък нагревателен килим.

Съвременните сплит системи работят добре за отопление, но те могат да се използват само когато навън няма температури на замръзване.Те са удобни и с това, че интензивността на въздушния поток и температурата на подавания въздух могат да бъдат зададени с помощта на дистанционното отопление.

Поставете листове от специално екранирано фолио зад отоплителните радиатори - този инструмент ще отразява топлинните потоци към апартамента.

Ако отоплителният сезон вече е започнал и батериите ви са едва топли или напълно студени, трябва да потърсите причините за това явление. Може би са виновни въздушните брави, образувани в радиаторите, тогава, като се използват специални клавиши, е необходимо да се отдели въздухът от системата.

Ако апартаментът има балкон или лоджия, трябва да се погрижите за тяхната изолация: например остъкляване. Това ще предотврати навлизането на студен въздух в стаите.

Подобни видеа

Оптималната температура в хола е 23-25 ​​° C, този температурен режим позволява на човешкото тяло да действа най-ефективно. Ако температурата е под 18-20 ° C, не може да става дума за продуктивна работа или качествена почивка.

Инструкции

Причините за ниската температура могат да бъдат явления и процеси, за които отговарят DEZ, жилищните служби и управляващите компании. Ако към батериите се подава недостатъчно топла вода, общите комуникации на сградата се износят до критична граница, нормите за топлоизолация са нарушени по време на строителството на сграда, можете спокойно да отидете в DEZ, който е длъжен да изпрати инженер за проверка и съставя акт. Ако оплакванията ви бъдат потвърдени, държавните агенции са длъжни да коригират ситуацията в рамките на една седмица.

При силен вятър покрийте вратата на балконската врата с килим. За да сте сигурни, можете да поставите стара възглавница на пода под вратата.

Начертайте затъмняващи завеси. Това също е един от начините да не излиза студен въздух.

Сега има доста различни нагреватели от пяна или гума, които могат да бъдат закупени в железарските магазини. Те са много лесни за използване и поддържат топлина в апартамента.

Подобни видеа

Рядък собственик на апартамент може да се похвали, че винаги има комфортна температура в него. В повечето случаи много потребители не са доволни от температурния режим на помещението.

Има много причини, поради които много хора са много студени в апартамента си през зимата. Не си струва да се задълбочавате във всички тях, достатъчно е да кажете как да решите този проблем.

Като начало всеки компонент на стаята - било то прозорец, врата или под - може да не играе в полза на комфортен престой. Това се случва, когато става въпрос за грешен монтаж на тези конструкции или грешен избор на материала, използван за подреждането на апартамента.

Как да си направим апартамент по-топъл

Отвън през прозореца вие февруарска виелица, която прониква в къщата през най-малките пукнатини на вратите и прозорците и превръща уютния дом в истинско ледено царство. Студената къща или апартамент може да причини много неудобства на собствениците си през цялата година, но особено през есенния и зимния сезон. През зимата трябва да облечете цял куп дрехи, за да излезете на лицето си, и още по-неприятно, когато у дома трябва да се обличате на пластове. Но в собствения си дом наистина искате да се чувствате леко и спокойно! Ето защо е толкова важно да знаете тайните на изолацията на апартамента и да ги спазвате стриктно.

Тайни на изолацията на апартамента

Самите жилищни сгради са топли и не много топли. На първо място, това се отнася за многоетажни жилищни сгради, построени от различни материали. Тухлена къща почти винаги ще бъде по-топла от панелна къща. Също така дебелината на стените и качеството на самите материали играят роля тук, на която не можем да повлияем по никакъв начин. Всичко, което можем да направим, докато живеем в многоетажна жилищна сграда, е да се погрижим за вътрешната изолация на апартамента.

1. Отоплителни радиатори в апартамента. Ако станете собственик на студен апартамент, на първо място трябва да се погрижите за инсталирането на модерни многосекционни отоплителни радиатори.Колкото повече секции има един радиатор, толкова по-добре той ще отоплява стаята ви. Много разработчици спестяват на тези устройства и инсталират най-евтините радиатори за три до четири секции в нови сгради. Естествено, такива трохи не могат да се справят с отоплението на големи стаи.

2. Windows. Същото се отнася и за прозорците с двоен стъклопакет. Тънките евтини прозорци с двоен стъклопакет имат лоша звукоизолация и позволяват преминаването на студен въздух. Предпочитание трябва да се дава на тройни стъклени единици с добро качество. Ако нямате възможност да смените прозорците в апартамента, погрижете се за изолацията. Изберете изолация, която е залепена от вътрешната страна на прозореца. Те не развалят външния вид на прозорците и перфектно запушват празнините. Но лентите от скоч и ленти трябва да бъдат оставени в миналото: те не изглеждат естетически приятни и оставят лепкави следи.

Друг важен момент: ако имате много студ, дори остъклен балкон в къщата си, студът от него лесно може да проникне в целия апартамент. В този случай трябва добре да се погрижите за изолацията му.

3. Врати... На вратите в апартамент или в къща трябва да се обърне специално внимание. Първо, по-добре е все пак да инсталирате интериорни врати, а не да поставяте изящни арки в целия апартамент. Това ще направи всяка стая много по-топла. На второ място, не особено успешните входни и интериорни врати почти винаги се превръщат в злонамерени абсорбатори на топлина. И работата е там, че не трябва да има големи пролуки между вратите и пода. Ако работата вече е свършена и вратите с пукнатини се парадират из целия апартамент, отидете в железарията за ламелите. С помощта на тези летви ще затворите пукнатините под вратите. Що се отнася до ставите на вратите със стени, тогава монтажната пяна ще дойде на помощ.

4. Подове. Следващото възпалено място в студен апартамент са подовете. Подовото отопление е голяма отделна тема. Важна е изолацията и самото покритие. Можете да прочетете за избора на ламинат в моята статия: "Как да изберем ламинат". Ако няма да сменяте подовата настилка в определена стая, разгледайте красивите пухкави килими. Добрият килим ще направи стаята малко по-топла, както и уютна и тактилна.

5. Текстил. Топлите тежки завеси ще направят апартамента още по-топъл, улавяйки студа, идващ през прозорците. Меки пухкави одеяла на дивани и фотьойли, уютни възглавници от плътен материал - всичко това играе роля в създаването на общата атмосфера на вашия дом. Важно е да запомните, че топлината не е само физическо състояние. Уютът и комфортът в къщата ни дават топлина. Правилното осветление и правилният декор помагат за постигане на хармония.

Приоритет на действията

За да премахнете студа в апартамента, по-добре е да започнете с прозорците. Те трябва да бъдат проверени за пропуски. Ако намерите такива, трябва да използвате ленти от пяна, които ще ви позволят евтино и бързо да разрешите проблема. Освен това можете да изберете и други видове пломби, за щастие - днес има повече от достатъчно.

В допълнение, изолационен филм за прозоречни конструкции може да се използва като нагревател. Въпреки че тази опция може да се използва само когато собственикът не е особено загрижен за прозрачността на стъклото.

За да изолирате конструкцията на вратата, можете също да използвате специално уплътнение по периметъра, което се поставя директно между рамката и самата врата. Освен това изолацията на продукта чрез покриване на повърхността на крилото на вратата ще помогне за решаването на този проблем.

В случай, че са монтирани метални врати, освен това вътрешността на продукта не е запълнена с нищо, тогава е препоръчително празното пространство да се запълни с изолация.

След като сте решили въпроса с изолацията на врати и прозорци, можете да започнете да анализирате подовата настилка.

Подова изолация

Ако подът е в отлично състояние, няма дефекти и пукнатини, а студът все още преобладава отдолу, тогава най-доброто решение би било да се използват килими за зимата, за предпочитане естествени, тъй като използваната вълна запазва топлината в къщата в най-добрият начин и не позволява на студения въздушен поток да се придвижва през него до жилищните помещения. Въпреки че има и друг вариант - инсталиране на топъл под.

Има още един прост, но в същото време ефективен начин за изолиране на апартамент - това е готвенето. Всъщност в процеса на готвене въздухът в кухнята се загрява и разпръсква през дневните, което също им позволява да поддържат комфортен температурен режим. Който и да е от тези методи собственикът на къщата избере, всички те са ефективни, така че можете безопасно да ги използвате, за да разрешите този проблем.

За съжаление, всяка година проблемът с достатъчно ниските температури през студения сезон става все по-спешен. През зимата много жители на града носят топли пуловери и вълнени чорапи у дома, а когато се приготвят да си лягат, носят топли фланелени пижами и се покриват с две одеяла. Ако сте запознати с този проблем, вероятно многократно сте задавали въпроса: какво може да се направи, за да стане къщата по-топла?

На кого трябва да се оплаквате, ако в апартамента е студено през зимата?

Най-често причината за факта, че през студения сезон температурата в стаята пада до критично ниско ниво, има комбинация от няколко общи фактора. Това е неправилно проектирана система за топлоснабдяване, естествено износване на комуникациите, груби грешки при инсталирането на система за топлоснабдяване или неграмотна работа на тази система. Как да разбера причината, поради която е студено у дома?
На първо място, трябва да напишете декларация в DEZ, в която ви призовава да направите измервания на температурата на въздуха във вашата. Служебен техник ще ви посети в предварително определен час и въз основа на резултатите от това посещение ще бъде изготвен доклад. Ако температурата наистина е под нормалната, тогава в най-кратки срокове комуналните услуги са длъжни да предприемат мерки за коригиране на ситуацията.

Ако сте сигурни, че проблемът с ниските температури в къщата се дължи на влошаването на радиаторите, инсталирани във вашия апартамент, тогава по-добре ги заменете. В идеалния случай това трябва да се направи преди началото на отоплителния сезон. Ако при подмяна на радиатори инсталирате термостати на захранващия тръбопровод, ще можете самостоятелно да зададете желаната температура в стаята. Може би трябва да помислите за увеличаване на броя на секциите в радиаторите.

Как изчезва топлината?

Всички загуби на топлина могат да бъдат грубо разделени на две групи:

 • Загуби през стени, прозорци и ако къщата е частна, то покрива и пода. Те не могат да бъдат напълно елиминирани; могат да бъдат значително намалени по време на ремонт;
 • Топлината изтича през пукнатини, инсталационни недостатъци, скрити дефекти, както и някои от навиците на обитателите на апартамента. Можете да ги поправите сами.

Тънки стени, пролуки между бетонни плочи на жилищни сгради, влажни мазета и течащи покриви - тези проблеми са познати на повечето жители на града. Ако апартаментът е в такава къща, тогава в мразовита зима ще бъде студено, дори ако окачите всички стаи с отоплителни радиатори до тавана. Не се опитвайте, не затопляйте небето през зимата!

Спестяването на ресурси също е актуална тема, високите разходи за отопление ви карат да се чудите дали всичко е направено правилно? В европейските страни обикновените хора отдавна са научени да броят топлинните калории с помощта на броячи. Специалисти с термокамери инспектират сгради, съставят топлинни карти на жилищни сгради и дават препоръки за премахване на течове.

Ами ако батериите са горещи, но у дома все още е студено?

Нищо не насърчава изтичането на топлина като старите прозорци с пукнатини и пролуки в рамките им. Заменете ги с модерни прозорци с двоен стъклопакет и може би само това ще е достатъчно, за да направи дома ви топъл и уютен.За частично решаване на проблема ще помогне и "залепването" на прозорците за зимата. Ако изолирате стените по време на ремонта - с гипсокартон, под който са фиксирани плочи от минерална вата или друга изолация - температурата в апартамента ще стане забележимо по-висока.
Ако инсталирате система "топъл под", дори и само в кухнята, в коридора и в банята, къщата така или иначе ще стане по-топла и излишната влага, която неминуемо се появява в тези помещения, ще се изпари по-бързо.

Източници:

 • Какво да направите, ако в апартамента е студено през зимата

Какво да направите, ако централната отоплителна система на апартамента не може да се справи със зимния студ? Спестете топлина или купете допълнителни нагреватели

Снимка: Depositphotos / alexraths

През зимата отоплението на апартамента не винаги се справя със студа и стайният термометър пада до 14-15 ° C топлина. Това може да се дължи на отдалечеността на къщата от котелното помещение, слабо нагряване на охлаждащата течност, неправилно окабеляване на отоплителни тръби или големи топлинни загуби през стени, подове и прозорци. Писмата до властите и административните методи за уреждане едва ли ще доведат до положителен резултат през същия отоплителен сезон. Най-много, което те могат да ви предложат, е да преизчислите сумата на плащанията надолу.

Как да направим апартамент топъл, никой не се притеснява, освен нас самите. Редакцията на RBC Real Estate проучи внимателно проблема и намери няколко решения, които биха могли да затоплят апартамент през зимата.

Мобилно отопление

Най-лесният и бърз начин е да закупите мобилен нагревател: инфрачервена светлина, нагревател на вентилатора, охладител за масло или конвектор. Първите два вида локално затоплят въздуха близо до леглото или близо до балкона, но не помагат много добре на централното отопление. Последните затоплят равномерно помещението като конвенционалните батерии. Конвекторът го прави по-бърз и охладителят на маслото ще отнеме време, за да достигне зададената мощност. Очевидно нито един от тези електрически уреди не е икономичен. При относително ниска първоначална цена на оборудването (от 1000 рубли и по-горе) 1-2 kW ще изтекат на всеки час. А мощността на вътрешната електрическа мрежа за едновременна работа на електрическа кана, нагревател и пералня може да не е достатъчна.

Най-практични са вентилаторните нагреватели с керамични нагревателни елементи и нискошумен тангенциален вентилатор. Моделите с вертикален под автоматично се въртят, за да циркулират топъл въздух из стаята и са оборудвани с контролен панел. Timberk TFH T20 FSN.PQ

Електрическият конвектор Noirot създава мощен поток от топъл въздух поради височината на кухото тяло. Може да се постави на стената или върху колела, продавани отделно

Dyson, известен със своите иновативни прахосмукачки и вентилатори, пусна AM05 с въздушно отопление. Основното му предимство е създаването на силен поток и липсата на отворени нагреватели, въпреки че според нас все още трябва да се изтегли прах в корпуса на устройството. Цената надвишава традиционните модели с 4-5 пъти

Най-красивият нагревател от вътрешна гледна точка ще бъде електрическа камина. В допълнение към приятното сияние, той отделя 2-4 kW топлина

Малките камини на биогорива генерират много топлина и изгарят въздуха, без да отделят сажди. Изпускайте само водни пари и C02

Топлина от въздуха

Някои сплит системи (климатици с вътрешни и външни тела) са в състояние да охлаждат въздуха през лятото и да го отопляват извън сезона и зимата поради принципа на термопомпата. В горещ сезон излишната топлина се изхвърля на улицата, а през студения сезон всяко количество топлина се взима от атмосферата, тоест външното и вътрешното тяло сменят ролите си. По този начин реверсивните климатици могат да подават топъл въздух дори при минусови температури извън прозореца.Поради факта, че в устройството няма нагревателни елементи, то консумира три до четири пъти по-малко енергия. За един консумиран киловат от сплит системата се отделят 3-4 kW топлина.

Пасивна топлина

Според експерти 25% от топлината преминава през прозорците, така че трябва да обърнете внимание на състоянието им. Старите дървени конструкции не допринасят много за задържане на топлината и фитингите на пластмасовите рамки се разхлабват с течение на времето, в резултат на което плътността се нарушава. Във всеки случай си струва да инсталирате модерни топлоспестяващи прозорци с повишено съпротивление на топлопреминаване, поне 0,55 1 кв. m * C / W.

Остъкляването на балкон, дори без изолация, ще подобри топлоизолацията с 15-20%. Особено си струва да се обърне внимание на довършването на склоновете на прозореца. Понякога не е достатъчно само да ги подравните и боядисате, а се изисква сериозна изолация с експандиран полистирол или минерална вата, последвана от мазилка или довършителни работи с гипсокартон. В продажба има и готови панели.

Ъгловите външни стени от северната страна на къщата не добавят топлина, особено в по-старите панелни къщи. Добре е, ако планирате да изолирате всички стени отвън, но не навсякъде ще има основен ремонт. Ако изолирате стените отвътре, обемът на стаята ще намалее, но ще стане много по-топъл.

Топъл под

В процеса на ремонт на апартамент не трябва да пренебрегвате инсталирането на електрическо подово отопление. За напомняне е забранено използването на водни системи в апартаментите. Специален нагревателен кабел се полага в замазката или директно в лепилото при подмяна на плочките. Филмовите подове обикновено се монтират под паркетни дъски, ламинат или линолеум по суха технология. Такова допълнително отопление е най-приятно за човек. Топлината леко се издига от пода по цялата повърхност. Поради ниската температура (24-25 ° C) няма прекомерно прегряване и изсъхване на въздуха.

Дизайнът на апартамента е творчески, интересен, образователен процес. Когато декорирате стаи, трябва не само да изберете правилните строителни и довършителни материали по отношение на качеството, но и да обърнете внимание на естетическите характеристики. Когато оборудвате стая, е необходимо да изберете правилната цветова схема в зависимост от размера, функцията на стаята, пропорциите на стените, тавана и личните предпочитания.

Всички цветове са условно разделени по температура. Правилният избор на цветове, техните комбинации ви позволява да постигнете невероятни оптични ефекти - да увеличите, намалите стаята, да повдигнете или спуснете тавана, да направите климата в стаята по-топъл, по-удобен или обратно по-аскетичен. Как правилно да комбинирате топли и студени цветове, таблица за комбиниране на нюанси, основни правила за подреждане и оптични трикове са разгледани в тази статия.

Как да си направим апартамент по-топъл / Homebody

С настъпването на есента въпросът за изолацията на собствения ви дом става все по-актуален. Как да се уверите, че не трябва да замръзвате? Даваме прости, но ефективни съвети.

Проверете работата на радиаторите

Отоплителните радиатори трябва да се проверяват редовно от специалист: може да се нуждаят от малко обслужване и евентуална подмяна. Моля, обърнете внимание, че ако температурата на щранга и повърхността на батерията е различна, това явно показва неизправност.

Отразявайте топлината

На стената зад батерията можете да поставите специален материал, който отразява топлината (или да залепите обикновено фолио) - тогава ефективността на радиаторите значително ще се увеличи и къщата ще стане по-топла.

Помислете за топлите подове

Ако заради топлината в апартамента сте готови за доста мащабни промени, помислете за подреждането на топли подове. Особено вярно за семейства с малки деца.

Поставете килими

Възможно е да изолирате пода (и в същото време да укрепите звукоизолацията) по друг начин - чрез полагане на килими на пода. Освен това, колкото по-рунни са, толкова повече топлина ще задържат.

Добавете текстил

Не трябва обаче да се ограничавате само с килими: колкото повече текстил в апартамента, толкова повече топлина се задържа. На помощ ще дойдат одеяла, декоративни възглавници, завеси и много други.Бонус: интериор, изпълнен с текстил, дори визуално изглежда много по-уютен и топъл.

Проверете прозорците и вратите

Уверете се, че отворите на прозорците и вратите не съдържат студен въздух. Ако откриете пропуски и пропуски, отстранете ги (например с помощта на полиуретанова пяна).

Сменете изолационните стъкла

Значителна част от топлината в апартамент се губи поради остарели или неправилно подбрани прозорци. Ако вашите прозорци с двоен стъклопакет са еднокамерни, може би е време да ги смените на дву- или дори трикамерни? Забележка: има и очила със специално покритие за по-голяма топлоизолация.

Добавете топли нюанси

Топлите цветове - оранжево, жълто и червено - и техните нюанси визуално правят интериора по-топъл. Добавете тези тонове към собствената си среда и усетете разликата.

Запалете свещите

Топлината, генерирана от свещите с чаена свещ, разбира се, едва ли ще бъде достатъчна за отопление на стая. Но самата гледка на пламъка е здраво свързана в съзнанието ни с топлина и комфорт - и следователно дори една малка запалена свещ ще ви накара да се почувствате по-малко студени.

Вземете нагревател

Ако по принцип сте доволни от температурата в апартамента си - и замръзвате само за кратки периоди, преди да включите отоплението и след като го изключите, купете електрически нагревател и забравете за студа (съвременните производители предлагат много модели с намалено електричество консумация, вземете бележка).

Остъклете балкона

Изолирайте и остъклете балкона или лоджията си, това сериозно ще увеличи общата температура в апартамента.

Изолирайте апартамента

Ако сте направили, изглежда, всичко, което можете, а апартаментът все още е студен, помислете за топлоизолацията на стените, пода и тавана. Това ще изисква сериозни инвестиции и мащабни ремонти, но надеждно ще реши проблема и ще позволи в бъдеще сериозно да спести от отопление (а също и охлаждане!) Апартаментът.
domosedy.com

Какво представлява цветна диаграма?

Цветната диаграма е традиционна диаграма, показваща връзката между цветовете и нюансите. Благодарение на нея, дори непрофесионалист в използването на цветове може лесно да разпознае принципите на цветовата комбинация, избирайки идеалните нюанси, контрастиращи цветове. Масата е незаменим инструмент за смесване на бои, координиране на правилните пигменти, избор на тонове и включва:

 1. основни и композитни цветове;
 2. хроматични (червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, синьо, виолетово, техните нюанси) и ахроматични (бяло, черно, сиви нюанси).

Цветното колело включва три основни цвята:

 1. жълто,
 2. червен,
 3. син.

Към основните цветове са добавени допълнителни цветове:

 1. Оранжево,
 2. лилаво,
 3. зелено.

Кои са студените и топли цветове? Топлите тонове са от лявата страна на цветното колело, студените - отдясно.

Коректното съвпадение на цветовете един спрямо друг (според описанията, публикувани на колелото) ще отговори на ключови въпроси: как да се получи перфектният цвят, как да се комбинират нюанси, кои цветове съвпадат помежду си и какъв контраст е най-добър? Разбирането на принципите на колориметрията оказва огромно влияние върху професионалния дизайн и цветопредаването.

Какво дава таблицата:

 • разбиране на природата на цветята;
 • запознаване с принципите на комбиниране на нюанси;
 • как да се прави разлика между топли и студени цветове, основен и композитен;
 • обучение за използване на сенки.

Студена и топла цветна диаграма

Топли цветове

Цветовата схема влияе на настроението. Преди да украсите, струва си да проучите.

Защо топлите цветове са популярни? Топлите цветове в интериора карат посетителите да искат да останат. Заобиколен от топли цветове, е удобно да се отпуснете, приятно е да прекарвате вечери с любими хора, да се храните, да създавате. Вътрешните температури могат да варират от меки, нежни бежови, кафяви тонове до горещи оранжево-червени гейзери.

Топлите цветове имат следните ефекти:

 • стимулира;
 • направете стаята по-удобна;
 • добавете оптимизъм;
 • отровните тонове понякога се считат за агресивни.

Коя палитра да изберете? Как да изберем комбинация от топли цветове? По-долу е нашето мини ръководство за "топлата страна" на цвета.

Уютно екрю

Екрю е комбинация от бяло с нюанси на жълто и сиво. Това е естествен нюанс на лен, памук, пясък, бежово, кремаво и кремаво бяло. Екрю отразява светлината нежно, но ефективно. Лесно за съвпадение благодарение на неутралния тон. Заобиколени от екрю тонове, е трудно да се запалят сетивата, те се отпускат.

Екрю превъзхожда в:

 • хол,
 • спалня,
 • баня,
 • кухня.

Земни цветове

Палитрата от земни цветове включва:

 • кафяво,
 • бежово,
 • маслини,
 • сиво,
 • жълтеникаво зелено.

Те са оцветени, ненатрапчиви, елегантни, естествени и излъчват приятна, безопасна топлина. Такава среда ще ви помогне да се отпуснете, да избягате от ежедневните грижи.

 • хол,
 • спалня,
 • баня,
 • кухня.

Също така е доста лесно да се вземе. Кафявото наподобява естествено дърво, поради което хармонично се съчетава с повечето цветове, то е включено в много комбинации.

Слънчев интериор

Жълтият цвят ще даде на интериора доза положителна енергия. Има много различни нюанси на жълтото:

 • лимонена,
 • пчелен мед,
 • горчица,
 • ананас,
 • масло,
 • спално бельо,
 • кехлибар,
 • злато.

Комбинацията от жълти нюанси образува интересен състав. Бяло екрю с топли тонове и деликатен сив цвят перфектно го допълва.

Ефектът на жълтото е положителен:

 • стимулира творчеството;
 • насърчава действията;
 • създава уют;
 • добавя оптимизъм;
 • решава проблеми с липса на мотивация.

Портокалът стимулира забавлението, символизира огъня. Огънят е домашен символ на огнище, топлина, уют. Комбинацията от портокал, тухлена теракота и ръжда работи в помещения, където прекарват свободното си време със семейството и близките си.

Портокалът е особено подходящ за:

Тъмно червено, алено, рубинено, бордо - сочни нюанси на любов, страст. Червеното е най-горещото от всички цветове.

Ефектът на червеното е както следва:

 • повишава кръвното налягане;
 • загрява атмосферата, запалва огъня;
 • използва се за украса на романтични срещи;
 • стимулира апетита, препоръчва се за ядене;
 • добавя жар към атмосферата.

Топлите цветове ще ви помогнат да създадете уютна атмосфера и да се чувствате комфортно. Сенките, далеч от най-горещите червени, са безопасни, носят успокояване, релаксация и почивка. Колкото по-близо до противоположния край на скалата, толкова по-горещи са нюансите, толкова по-стимулиращи са те. Ето защо, използвайки жълто, оранжево, червено, си струва да ги комбинирате със студени тонове, спазвайки умереност. Правилната комбинация от студени и топли цветове ще помогне да се избегне какофония, претоварване на температурата в помещенията. Прекалено горещ интериор започва да дразни, а прекалено студен интериор ще донесе тъга и униние.

Струва си да се помни, че някои топли нюанси стават студени, ако в тях присъстват следните примеси на студени тонове:

 • зелено,
 • лилаво,
 • син,
 • сиво.

Студени цветове

Студените тонове на цветното колело започват със зелени нюанси (мента, изумрудено зелено), както и нюанси на синьо и лилаво. Защо често се използва хладната сянка?

Студените цветове влияят както следва:

 • успокоява;
 • отпуснете се;
 • направете стаята визуално по-голяма, оптически разширете пространството на малките стаи;
 • помощ за концентрация, препоръчва се за кабинети, класни стаи;
 • желаещите да отслабнат трябва да помнят, че синьото потиска апетита (не се използва в ресторанти, кафенета, столове).

Във всички стаи се използват студени нюанси.

Как да украсим студен интериор? По-долу има няколко интересни идеи за това как да изберете правилната, хармонична комбинация от студени тонове.

Лилав хол

Лилавите стени, мебелите, декорациите на хола ще ви помогнат да се отпуснете след напрегнат ден. Лилавото изглежда особено красиво, съчетано със сиво. Виолетово-сивата комбинация е красива, релаксираща, елегантна.

Използването на сребърни аксесоари с докосване на черно ще направи стаята да изглежда бляскава. Използването на архитектурен бетон ще създаде атмосфера в, ще даде на стаята модерен блясък, нотки на минимализъм.

Синя спалня

Спалнята, украсена със синьо и нейните нюанси, е подходяща за хора, които трудно заспиват, релаксират след тежък работен ден, стресови ситуации. Можете да заложите на следните комбинации:

 1. пастелни блус, съчетани с хрупкави сиви и бели;
 2. тъмно синьо и бяло;
 3. тъмно синьо и светло синьо.

Синята спалня ще бъде място, където е добре да си починете, да натрупате сили в процеса на здравословен, възстановителен сън. Просто не използвайте компютър, таблет, смартфон в спалнята, което пречи на процеса на релаксация. Синята светлина, излъчвана от електронни устройства, пречи на производството на мелатонин, хормонът на съня. Препоръчително е да оставите работата в офиса.

Хладно зелено - за тийнейджърска стая, офис

Студеният зелен цвят се препоръчва за хората, работещи на компютър - това ще помогне на очите да си починат. Зеленото е идеално, когато работата е стресираща. Студените зелени цветове в палитрата отдолу са показани вляво.

В детската стая полезни са ментовите, пастелни зелени нюанси. Те изглеждат хармонично в компанията:

 • избелено синьо (версия за момчета),
 • хладно розово, лилаво (версия за момичета).

Изглеждайте страхотно на зелен фон:

 • бели мебели,
 • тюркоазени аксесоари,
 • сиви мебели, аксесоари,
 • пастели.

В зелена стая е по-лесно детето да се отпусне, да заспи. Оптимистичното зелено помага на децата да създават, учат, развиват и стимулират умствената дейност. В зависимост от размера на стаите, изберете нюанс на зелено, като използвате светли цветове за декорация на малки стаи.

Морски климат в банята

Дизайнът на банята в синьо дава свежо усещане. Синьото изглежда особено хармонично в ретро стил, изтъркан шик. Стилните мебели изглеждат красиво със сини стени и бели тела.

Добавянето на елементи, свързани с крайбрежния климат, плажа, морето, ще направи стаята да изглежда като морски. Модерният интериор ще бъде направен по-топъл от дървени елементи, стайни растения.

Правилното използване на цветовете ще помогне за постигане на интересни ефекти, ще има положителен ефект върху настроението, активността, ще помогне за почивка, отпускане или, напротив, зареждане с енергия.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни