Как да изберем или да направим лента за прозорци за изолация

Пароизолационна лента и нейните видове

Подмяната на прозорци в къщата винаги е придружена от инсталиране на защита за фугата между рамката и стената. Между отвора и рамката се полага полиуретанова пяна - традиционна и доказана топлоизолация. Пяната редовно изпълнява ролята си, но при екстремно излагане на влага или ултравиолетова радиация качеството й може да се промени влошено.
За да изключите възможността за подобна ситуация предварително и да се спасите в бъдеще от подмяна на полиуретановата пяна, трябва да помислите за уплътняване на шевовете. За да направите това, трябва да инсталирате допълнителна изолация.


Прозорчевата бутилова пароизолационна лента като елемент на допълнителна изолация

Пълен комплект изолация ви позволява да избегнете замръзване на стаята и да изключите проникването на влага и шум във вътрешността, доколкото е възможно.

Самостоятелно инсталиране на филм върху прозорци

Монтиране на тониращо фолио върху прозорци с двоен стъклопакет

Монтирането на защитното фолио се извършва по време на монтажа на стъкления блок. Той е инсталиран от вътрешната страна на стъклото. Това гарантира неговата защита от влага и механични повреди. Но има алтернативи за вече монтирани прозорци.

За самозалепване на филма върху стъклен блок трябва да измерите размерите на стъкления блок и да добавите технологични отстъпи от 15-20 mm към тях. Трябва да закупите специално покритие, предназначено за монтиране от външната страна на стъклото.

Списък на необходимите материали и инструменти:

 • Контейнер със сапунена вода;
 • Пластмасова шпатула;
 • Нож за гипсокартон.

Първо, стъклената повърхност се почиства от прах и след това се обезмаслява. След това се нанася слой сапунена вода. Тъй като ще се отцеди, най-добре е работата да се извърши върху демонтиран стъклен блок, разположен хоризонтално.

Филмът се поставя спретно върху стъклото и се изравнява. Излишната течност и въздушните мехурчета се отстраняват с помощта на шпатула. Краищата на защитното покритие се изрязват с нож. Желателно е стъклената единица да лежи 12-18 часа, за да се свие покритието. Едва след това можете да го инсталирате в прозореца. Мънистата за остъкляване ще притиснат междинния слой, така че те трябва да бъдат инсталирани внимателно.

Тази технология не гарантира необходимия външен вид и очакван ефект. Едно от основните изисквания за инсталиране на защитен филм е пълната стерилност на помещението - без прах, минимална влажност и температура. Осигуряването на такива условия у дома е проблематично. С течение на времето покритието може да се отлепи от стъклото.

Парна бариера

Изолацията на фугата на стената и прозореца се състои от три слоя:

 • Външен. Функцията му е хидроизолация, което означава защита на помещенията от всякакви метеорологични условия - сняг и дъжд.
 • Носещият слой изолация е разположен в средата на фугата и е отговорен за топло- и звукоизолацията. Защитата от замръзване се осигурява от порест материал, наподобяващ полиуретанова пяна. Уплътнителят предотвратява проникването на влага вътре.
 • Вътрешният слой също се счита за топлоизолиращ. Тук механизмът на запазване на топлината е различен. Този слой не позволява на топлината да излиза отвътре, за разлика от външната, която предпазва помещенията от студени въздушни потоци от улицата.


Слоеве за изолация на прозорци
Парна бариера на прозорците се отнася до вътрешния слой, но не винаги е включена в изолационната система. Едностранната самозалепваща се пароизолационна лента или двустранната пароизолационна лента е допълнителна защита. Необходимостта от използване на лента се увеличава, ако прозорецът е инсталиран в стая с високо съдържание на влага: кухня, сауна, баня.

Монтажът на пароизолационни ленти по сложност не надминава инсталирането на други видове изолация на шевовете. Пароизолация обаче може да помогне да се избегнат последващи сериозни проблеми с цялата система за защита на прозорците.Когато инсталирате пароизолация, в някои случаи може да се нуждаете от няколко допълнителни аксесоари, например лепяща лента за пароизолация. Струва си да се помисли.

недостатъци

В процеса на подбор трябва да обърнете внимание на редица точки:

 • топлоизолационни свойства. Такъв филм може да осигури уединение, но със сигурност няма да осигури защита от студа през зимата или от парещото слънце през лятото;
 • избледняване на цвета. Има няколко разновидности. Някои видове са предназначени за покриване на прозорци, които са постоянно изложени на слънчевите лъчи. Но цветният тип, най-често, не е предназначен за това - боите бързо избледняват, а самото покритие се превръща в платно с голям брой мини пукнатини. Съответно трябва или да откажете да го използвате, или ще трябва да го подменяте редовно на интервали от няколко години;
 • непрозрачност. Фактът, че филмът е непрозрачен, играе както положителна, така и отрицателна роля. В действителност, това ще предпази интериора на стаята от външно гледане, но в същото време ще ограничи и възможностите ви за оглед на улицата.
 • намаляване на пропускането на светлината на прозореца и появата на нежелана сянка в стаята. Ето защо дизайнерите препоръчват внимателно използване, намиране на баланс между красота, неприкосновеност на личния живот и удобство.

Класификация на пароизолационните ленти

Лентите за пароизолация са произведени в две версии:

 • ленти с една залепваща страна;
 • двустранни пароизолационни ленти.


Бутилна пароизолационна лента за прозорец
Първият тип лента е прикрепен към рамката на прозореца на прозореца. Втората дава възможност да се избере мястото на закрепване: както на рамката, така и в отвора.

В допълнение към разликите в лепилната структура, лентите са разделени на два вида според климатичните характеристики:

 • за преобладаващо топло средногодишно време са подходящи "летни" пароизолационни филми;
 • при наличие на минусови температури се използват ленти "зима".

Адхезивна повърхност на пароизолационни ленти

Всички пароизолационни филми са оборудвани с лепяща лента. Липсата на необходимост от самостоятелно нанасяне на лепило елиминира възможността за некачествено закрепване на лентата, както и проникването на влага в топлоизолационната среда.

Материалът за адхезивния слой на пароизолационната лента е бутилкаучук или, в случаите на висока влажност, метал. Лентите, съдържащи гумено фолио, се използват за прозорци, балкони и врати в почти всички видове помещения. Основата на такава пароизолация е нетъкан текстил.

Видове пароизолационни ленти

Най-често срещаните видове ленти, в зависимост от материала:

 • Някои от най-популярните ленти от бутилкаучук са PSUL (предварително компресирани уплътнителни ленти), които са отговорни за външната бариера, завършването на външните фуги и плътната връзка между рамката и стената.
 • Полиетиленовата лента ГПЛ е изработена от материал от пяна. От една страна, той се обработва чрез ламиниране. Лентата съдържа метални вложки и лепилна част по цялата дължина и ширина. Поради добре обмисления си състав, той е практически универсален и се препоръчва за изолиране на всички видове рамки за врати и прозорци.
 • Парозащитна лента за прозорци VS. Подходящ за изолиране на фуги, ако се планира последващ сух метод за довършителни откоси. Обикновено се прилага върху пластмасови или гипсокартонени елементи. Залепващата лента предпазва повърхностите от конденз. Широката лепилна лента прави монтажа на пароизолационната лента бърз и лесен.
 • VM пароизолационна лента. Както и други видове ленти, той е перфектно прикрепен към рамки на прозорци и врати. Монтажът се извършва последователно от рамката. Лентите от лента се припокриват, за да се избегнат възможни течове по време на работа на прозорци или врати.

Лентата от бутилкаучук има високо специфично тегло. Лентата PSUL тежи около 5 пъти повече от лентата, направена с подсилено алуминиево фолио със същата ширина.Разликите между типовете ленти се крият и в повърхностите, за които обикновено се използват. Дебела гумена лента е в състояние да се прилепва здраво към стената и няма нужда да се използват тежки изолационни материали за залепване с наклони. В този случай се предпочитат леки подсилени с фолио ленти.

GPL ленти

GPL - пароизолационни ленти, които изпълняват защитата от влага като основна задача. Тези ленти образуват външния слой на изолацията с допълнителна пароизолационна функция.... Самозалепващата се пароизолационна лента е изработена от разпенен полиетилен.

Полиетиленовата пяна има пореста структура, има добри топлоизолационни свойства и практически нулева хигроскопичност (не абсорбира влагата). Наличието на този материал в лентата я прави еластична и осигурява висококачествено запечатване с всякаква повърхност, включително и неравна.

Архитектурни и фасадни филми

Архитектурните и фасадни филми на прозорци не се различават от полимерните покрития, известни под други имена. Те също така служат за защита от слънце и за декорация на сгради. Просто тези два термина понякога се използват като обобщения за всички видове филми - удароустойчиви, декоративни, слънцезащитни и атермални. В някои случаи може да се извика фасаден филм с ефект на едностранна видимост. Това се дължи на факта, че такива полимерни покрития се използват в изцяло или частично остъклени бизнес центрове и търговски центрове, за да се гарантира поверителност. Такива филми ограничават гледката само откъм улицата. Освен това външен филм може да се нарече фасада.

Фасаден филм в бизнес център

Пароизолационна лента за PVC дограма. Какво е това и как да го залепите

Снимки от сайта: izollab.ru

Ако говорим за уязвимостта на която и да е сграда от голямо разнообразие от въздействия, както отвътре, така и отвън, тогава веднага ми идват на ум такива места като, например, ставите на прозорците на самите рамки на прозорци с отвори в стената . Работата е там, че именно на тези места, при неправилен монтаж на прозоречни конструкции, топлината може значително да се загуби, също и отвън, ако има пукнатини, шум и чужди звуци могат да проникнат вътре, а отгоре на това има и прах, който е готов да проникне през най-малките дупки ... За да се поддържа топлината в къщата с високо качество, както и да се осигури дългосрочното обслужване на конструкциите, е измислена пароизолационна лента за пластмасови прозорци, която мнозина просто не инсталират, мислейки, че това е просто допълнителна караница.

Предимства на пластмасовите прозоречни конструкции от нашето производство

 • Тишина.
  Нашите прозорци надеждно ще ви предпазят от уличен шум и лошо време. Нашите продукти са в състояние да изместят оживения и шумен град извън границите на вашия апартамент.
 • Прохладно в горещо време.
  Благодарение на специално покритие стъклената единица отразява по-голямата част от инфрачервените лъчи и това е няколко пъти по-ефективно от обикновеното стъкло, приблизително, като защита от топлина с помощта на щори.
 • Поддържане на топлина през зимата.
  През зимните месеци PVC дограмата значително намалява топлинните загуби в апартамента. При тях сградата не се охлажда толкова бързо.
 • Подобрена сигурност.
  Нашите металопластикови прозорци абсолютно не са опасни за тялото. Специалният материал не предизвиква алергични реакции, а детските аксесоари осигуряват безопасността на детето. Фолиото за пластмасови прозорци осигурява допълнителна безопасност при счупване.

Задължителни три слоя: пароизолация за PVC дограма

Снимки от сайта: izollab.ru

Каквото и да се каже, правилната пароизолация отвътре, както и хидроизолацията отвън, наистина играят огромна роля за запазването на стените и самите конструкции на прозорците, предотвратявайки проникването на студен въздух вътре, както и изтичането на топъл въздух навън . Освен това местата на монтажния шев са най-уязвими, поради което те трябва да се извършват, като се вземат предвид всички технологични нюанси, един от които е пароизолацията на склоновете на прозорците, шевовете, отворите и т.н. Освен това професионалните строители разграничават три основни слоя, чието качество трябва да се следи.

Правилното инсталиране на прозоречни конструкции, които осигуряват три нива на изолация, тоест когато шевът е трислоен, за което може да се прочете малко по-долу, може напълно да изключи замръзването през него през зимния студ. Това също така напълно елиминира появата на конденз по склоновете, предпазва ги от напукване и влошаване. Тоест, можете да вземете голямо разнообразие от материали за себе си, тъй като пазарът предоставя такава възможност, но във всеки случай трябва да има три слоя за вграждане.

 • Средният шев, който е точно под конструкцията на прозореца, изпълнява функцията на топло и звукоизолация и може безопасно да се счита за основния, като че ли, носещ.
 • Слоят отвън се счита за хидроизолация, тъй като предотвратява навлизането на влага отвътре, което може да доведе до цялата конструкция, може да се появи ужасна черна плесен и т.н.
 • Вътрешният слой е пароизолация, който просто не позволява на топлината от вътрешността на помещенията да изтече навън.

Полезни характеристики.

PVC филмът предпазва конструкцията от прах, дъжд и вятър. Той предотвратява навлизането на насекоми и студен въздух в къщата. Материалът е прозрачен, така че слънчевата светлина може да премине безпрепятствено.

Филмът има и редица полезни характеристики:

 • безопасност (от гледна точка на околната среда). PVC филмът не съдържа токсини, които отделят вредни вещества в атмосферата. Не причинява алергии;
 • водоустойчивост. Материалът не се разтяга, когато е изложен на влага. Благодарение на това PVC покритието издържа на атмосферни валежи под формата на дъжд и сняг. Освен това може да се измие с вода;
 • сила. Материалът не губи работните си качества при излагане на дъжд, сняг или слънчева светлина. Той не се страхува от пориви на вятъра или внезапни промени в температурата;
 • еластичност. PVC филмът има гъвкава структура, която е устойчива на разкъсване;
 • ниска цена. Достъпната цена позволява да се използва от широк кръг потребители.

Тези характеристики правят филма за прозорци идеално решение за декорация на различни конструкции.

Парозащитна лента за PVC дограма: обща информация

Снимки от сайта: izollab.ru

Ясно е, че ако наистина искате да осигурите надеждността и издръжливостта на чисто нов PVC прозорец, така че да издържи максималния период при най-ниски разходи, винаги трябва да правите всичко старателно и в съответствие с технологията. Висококачествените материали за вграждане, високият професионализъм на самите монтажници, доброто качество на рамката на прозорците и стъклото, както и добрата пароизолационна лента за прозорци могат да гарантират висока производителност при всички необходими параметри. Освен това си струва да се знае, че колкото по-висока е влажността в помещенията, толкова по-добра трябва да е такава бариера срещу пара, предотвратяваща навлизането на влага в склоновете, рамките и т.н.

На първо място, трябва да знаете, че всички пароизолационни ленти могат условно да бъдат разделени на тези, които имат само една лепилна повърхност, с която ще бъдат прикрепени към самата рамка, или двустранни. Втората опция вече може да бъде фиксирана не само върху самата структура на прозореца, но и в отвора. Освен всичко друго, преди да бъде закупена и монтирана пароизолацията на PVC прозорец, е необходимо да се разбере за какви метеорологични и климатични условия е предназначен. Освен това се продава лятна версия на филми, предназначени за температури от пет до тридесет и пет градуса топлина, както и от нула и по-ниско, тоест зимна версия.

Напредъкът на работата по изолацията на дървени и пластмасови прозорци

Всеки от методите за изолация по-горе е ефективен. Но всяка работа, извършена в комплекс, е много по-ефективна от използването им поотделно. Нека разгледаме реда на уплътняване.

Стъпка 1: Подмяна на пломбите

Хората, които са изправени пред проблема с нарушаването на топлоизолацията на прозорците, първото нещо, което трябва да се направи, е да се замени уплътнението. Най-добре е тази работа да се извършва в сухо и топло време.Смяната на уплътнението на дървени прозорци е съвсем проста. Но при пластмасата ситуацията е различна - уплътнението върху тях се износва след 5 години експлоатация. Препоръчва се да се замени само един, който вече е износен и не се справя с функциите си. В други случаи, използването на силиконова замазка няколко пъти в годината може да удължи живота на уплътнението. За да подмените гуменото уплътнение на прозорците, трябва да издърпате старото и да го извадите. Преди да поставите ново уплътнение, е необходимо да избършете каналите от прах. Трябва да се закупи ново уплътнение със същата дебелина и за предпочитане от същия производител. В почистените канали се вкарва ново уплътнение. За удобство при извършване на тази операция се препоръчва да свалите крилото, като по този начин замените уплътнението на крилата и рамката на прозореца. За да смените гуменото уплътнение, което предпазва стъкления блок, е необходимо да извършвате по-сложни и отнемащи време операции.

Важно! Уплътненията от различни производители имат различна структура и могат също да се различават по цвят.

Първо премахнете стъклените перли, които държат стъкления блок. Сега можете лесно да премахнете стъклото и да издърпате уплътнението от каналите. Точно както при подмяна на уплътнението на крилото, каналите трябва да бъдат почистени. Препоръчително е да изрежете гуменото уплътнение с запас от 6 см, като в този случай той ще приляга плътно по целия периметър на стъклената единица. Новият печат се поставя в жлебовете, след което можете да поставите всичко обратно. Можете да използвате лепило за допълнително фиксиране на уплътнението.

Подмяна на пломбите

Стъпка 2: Регулиране на скобата (само за нови дизайни)

За мнозина тази функция в пластмасовите прозорци може да изглежда като новост, но производителите препоръчват регулиране на налягането 2 пъти годишно. Трябва да е различно за всеки сезон. За да направите това регулиране, ще ви трябва 4 мм шестостен ключ или клещи, в зависимост от дизайна на прозореца. В края на крилото има ексцентрик с изрез, който е необходим. Ексцентрикът е устройство за регулиране на прилепването на крилото към рамката на прозореца. В пластмасовите конструкции е възможно да се зададат зимни и летни режими, както и среден, който е зададен по подразбиране.

Изградете оранжерия с поликарбонатни, дървени и полипропиленови тръби.

Чрез завъртане на ексцентрика можете да регулирате плътността на клапите. Използването на зимния режим ви позволява да поддържате топлина в стаята поради по-плътно прилепване. И с настъпването на топлите дни прозорците се превключват в летен режим, което позволява увеличаване на циркулацията на въздуха. В някои случаи такова регулиране не е достатъчно, поради което се извършва допълнително регулиране на контурите. Ако в конструкцията на прозореца е предвидена зимна вентилация, тогава се регулират както долната, така и горната панта. А в случаите, когато такава функция не е предвидена, достатъчно е само да регулирате долните панти. За да направите такива настройки, трябва да отворите прозорец. В отворено положение поставете крилото в положение за вентилация. Само в това положение може да се регулира горната панта. Чрез завъртане на регулиращия винт можете да промените плътността на крилото към рамката.

Стъпка 3: Изолация на склонове

За изолация на склонове могат да се използват разнообразни материали. Най-популярните от тях: полистирол, експандиран полистирол и уплътнител със слой поливинилхлорид. Всички те осигуряват добра топлоизолация. Преди да се вземе решение за материал за уплътняване, е необходимо да се изследват външните и вътрешните склонове. Лошо извършената работа или износването на материала може да доведе до факта, че топлоизолацията на помещението е нарушена. В такава ситуация, преди да започнете изолацията, е необходимо да премахнете стария материал и да инсталирате отново склоновете. Термични вложки могат да се използват за изолиране на склоновете отвътре. След внимателното им фиксиране и укрепване се извършва козметично покритие на склоновете. Като такива вложки могат да се използват базалтова вълна. Друг вариант е да залепите пяната върху вътрешната повърхност на склоновете.След това трябва да бъде шпакловка или покрита с гипсокартон.

Знаеше ли? Има мит, че топлоизолационните материали плашат мишките, но такива материали не съществуват.

Друг начин за довършване и запечатване е инсталирането на така наречените "сандвич панели". Такъв панел вече има топлоизолационен слой, което ги прави удобен вариант за изолиране на склонове. За допълнително запечатване като основа за сандвич панела може да се използва слой памучна вата. Важен момент в процеса на изолиране на склонове е недопустимостта на наличието на въздушни междини.

Изолация на склонове
За да избегнете този проблем, можете да използвате специални лепила. Те се нанасят по периметъра на обработваната повърхност, както и върху шевовете. Правилно нанесеното лепило насърчава доброто сцепление с повърхността на склона.

Стъпка 4: Работа с перваза на прозореца

Друга проблемна област при топлоизолацията на прозорците е перваза на прозореца. Неговото некачествено инсталиране може да доведе до големи проблеми по време на работа. Например, ако пространството под перваза на прозореца не е достатъчно запълнено с полиуретанова пяна, там могат да се образуват въздушни джобове, които нарушават топлоизолацията. Друг проблем е разграждането на пяната поради механично напрежение или топлинни фактори.

Важно! Когато инсталирате прозоречни конструкции през зимата, трябва да използвате така наречената "зимна" пяна, която осигурява по-добро запечатване.

В такива ситуации е необходимо повторно запечатване с полиуретанова пяна. За да извършите такава работа, на първо място е необходимо да премахнете старата пяна и след това да запълните пространството с нов слой. Но такъв материал не позволява затваряне на малки пукнатини. Можете да ги запечатате с помощта на уплътнител. Той прониква добре в пукнатини и напълно ги запечатва. Освен това тя добре отблъсква водата. Комбинацията от такива материали ще затвори всички проблемни области.

изолация на перваза на прозореца

Стъпка 5: поставяне на чашата

Понякога, след отстраняване на всички проблеми, топлинните загуби остават на доста високо ниво. В такива случаи стъклото се залепва, за да се осигури топлоизолация. За това могат да се използват различни материали. Например, за по-добра защита срещу въздействието на ниски температури, можете да залепите лентата върху кръстовището на стъклото и рамката с лента. Енергоспестяващ филм може да се използва и като нагревател за стъкло.

За изолация на прозорци може да се използва опаковъчен филм или, както се нарича още, филм с мехурчета. Този филм може да бъде закупен във всеки железарски магазин. Той помага да се предпази къщата от студа добре и подобрява енергийната ефективност на сградата. Отнема много малко време за инсталирането му и впоследствие не изисква специални грижи. Филмът може да бъде залепен и обелен многократно. Такова уплътнение не възпрепятства проникването на слънчева светлина.

Поставяне на стъкло
Инсталирането изисква ножици, спрей и мехурче. Нарежете филма до размера на стъклото и намокрете плоската му страна. Нанесете филма с мократа страна върху обилно навлажнено стъкло. Водата осигурява добра адхезия към повърхността. Изравняваме добре прикачения филм. Такава изолация помага да се предпази стъклото от ненужни топлинни загуби и най-важното е, че е много удобен и икономичен метод. Използването на филма не оставя остатъци, което улеснява почистването на прозореца след отстраняване на уплътнението.

Стъпка 6: Изолация отвън

Склоновете и отливът са изолирани от външната страна на сградата. Липсата на топлоизолация на външни склонове няма да позволи надеждно да предпази прозорците от течения и студ. За топлоизолация на външни склонове се използва пяна пластмаса с дебелина 5 см и монтажна мрежа. Декорирането на склонове отвън често е придружено от пълна изолация на сградата, но тази работа може да се извърши отделно.

Важно! Пяната трябва да покрива част от рамката на прозореца и да покрива напълно монтажния шев.

В процеса на извършване на такава работа, предварително подготвени ленти от пяна пластмаса са плътно залепени към предварително почистената повърхност. В края на такава работа пяната трябва да бъде измазана, което ще я предпази от по-нататъшно разрушаване. При извършване на топлоизолационни работи трябва да се помни, че за правилното разпределение на светлината в помещението склоновете трябва да имат разгънат ъгъл спрямо прозореца.

Стиропор
Отводняването е много важен момент, за да се осигури херметичността на прозореца. За да се предотврати натрупването на влага, наклонът трябва да има скос от 5 ° и да излиза на 4 см от сградата, а страничните ръбове да се огъват нагоре. Тази форма ще позволи на водата да се оттича свободно, без да прониква под отливите. За допълнителна защита от влага, местата, където отливът приляга към прозореца и склоновете, са допълнително запечатани.

Най-добрата монтажна лента за прозорци: какво може да бъде

Също така си струва да знаете, че лепящата лента за пароизолация може да бъде направена от бутилкаучук и тази конкретна опция е предназначена за изолация на балкон, прозорец, както и на блокове на врати и междупанелни фуги. Вътре в такава лента задължително преминава подсилващ слой от нетъкан текстил.

Снимки от сайта: gidroizolyaciya-pro.ru

Вторият вариант е метализирана лента, специално проектирана за изолация на шевове и фуги в помещения с висока влажност. Освен това има адхезивен слой, което значително опростява монтажа на конструкцията, както и последващото довършване на склоновете и т.н. В допълнение, ширината на коланите от този план също може да варира в зависимост от производителя. Трябва да изберете такъв, който е с няколко десетки милиметра по-широк от самия монтажен шев.

Пълнобутилова пароизолационна лента, направена съгласно системата Robiband, има всички предпоставки да осигури висококачествена вентилация на монтажния шев. Освен това тази система напълно отговаря на всички без изключение стандарти и изисквания, които се прилагат за нея.

Снимки от сайта: gidroizolyaciya-pro.ru

 • Първият в списъка е материал като лентата PSUL, който наистина може да осигури сигурно прилепване на рамка на врата или прозорец към стена. Пълнобутиловата пароизолация PSUL лента е предназначена за външна пароизолация. Това ще помогне за качествено затваряне на всички фуги и шевове.
 • Изолационната лента VS е предназначена за уплътняване на фуги в случаите, когато се има предвид сухо покритие. Например за гипсокартон, сандвич панели, пластмаса и така нататък. Той има слой лепилно покритие по ширината на лентата, което значително опростява монтажа, а също така е в състояние да предотврати падането на конденз по склоновете от вътрешността на помещението. По същия начин, версията с лента BC + също е предназначена за вътрешни работи, за суха обработка. Също така е залепен по цялата повърхност, защитен с антиадхезивен филм.
 • Лентата за пароизолация на Robiband VM е друга изключително качествена опция. Използва се и за вътрешни работи, а отгоре вече може да се нанесе мокра мазилка. По-усъвършенствана версия на такава лента е VM +.
 • Хидро-пароизолационна лента, т.е. Тази лента е напълно универсална и може да се използва в почти всички случаи. Има и варианти на темата, например лентата GPL-S.

Задължително е да се разбере, че пароизолационната лента със защитна полипропиленова лента доста добре устоява на всякакви механични повреди. Освен всичко друго, той има завидна устойчивост на агресивна среда, тоест не се страхува от киселини, основи или органични разтворители.

Правилното решение е винаги под ръка: как да направите пароизолация за PVC прозорци със собствените си ръце

Снимка от сайта: remoo.ru

Когато по някакъв начин сте успели да разберете материалите, както и техните свойства и предназначение, струва си да помислите как да залепите лентата за пароизолация на прозорците, така че да осигури максимална ефективност, както като пароизолация, така и като изолатор в общ. Най-често се монтира пароизолационен филм или лента върху PVC прозорци, където влажността постоянно се повишава, например в бани, сауни, басейни и т.н.

Въпреки това, в обикновена къща, тя също изобщо не пречи и ще донесе само полза и нищо друго. Освен това поема цялата тежест за премахване на загубата на влага по склоновете, което ще помогне да направите прозорците си по-трайни, да намалите риска от гъбични инфекции и подобни рискове.

Снимки от сайта: tremco-illbruck.com.ua

Струва си да се знае, че такива ленти могат да бъдат оборудвани с две или една лепяща лента, което значително опростява инсталацията, всъщност е елементарно просто и дори малко дете може да се справи с такава задача, да не говорим за опитен възрастен мъж. Просто изберете правилната ширина и температура (зима / лято) и следвайте инструкциите, които са абсурдно прости.

 • Първо трябва добре да почистите отвора на прозореца от всякакви замърсявания, например от строителни отпадъци и прах.
 • Преди монтажа PVC конструкцията също трябва да се избърше със суха кърпа и след това да се постави на място, като се маркират с молив местата, където лентата е прикрепена към рамката и стената.
 • Изваждаме прозореца обратно и след това директно по периметъра залепваме лентата за бариера срещу пара на повърхността на рамката.
 • Не забравяйте, че преди да инсталирате конструкцията на прозореца в отвора, ще трябва да се погрижите и за защитното фолио, което трябва да се отстрани от лентата.

Снимки от сайта: 1pooknam.ru

Необходимо е да се разбере, че за един прозорец, конструкция на вратата или балконския блок трябва да използвате само едно, едно парче лента, затова е по-добре да отрежете малко повече от по-малко. Напълно неприемливо е да позволите на мозайката да се сгъне. Освен това лентата на перваза на прозореца, която се поставя в самия край на инсталацията, трябва да бъде залепена последна.

Монтажът на прозоречна конструкция задължително трябва да се извършва съгласно разработената технология, ако искате тя да служи вярно и без повреди и повреди, както и достатъчно дълго време. Много хора се питат за пароизолация и след това страдат тежко от всякакви несъответствия. Струва си да помислите десет пъти, преди да се откажете от пароизолацията, така че по-късно да не се оплаквате от съдбата и собствената си глупост.

Грижа за единица затъмнено стъкло

Монтирането на защитно фолио върху външната част на стъкленото тяло увеличава изискванията за грижа за прозорците. На повърхността на слоя могат да се появят малки драскотини, ако се използват препарати или абразивни почистващи препарати. Твърдостта на филма е значително по-ниска от тази на стъклото.

За да се грижите за него, се нуждаете от меки салфетки от микрофибър или памучен плат. Отстраняването на мръсотия и прах се извършва без използване на течности, тъй като те могат да променят плътността на покритието. Ако е частично или напълно отлепена, процедурата по инсталиране може да се повтори отново, но по-внимателно.

Експертите препоръчват да се поръчват прозорци с двоен стъклопакет в вече покрити прозоречни конструкции. Производителят ще бъде длъжен да гарантира, че оригиналният външен вид се запазва през целия период на гаранцията, но при спазване на правилата за експлоатация.

Парозащитна лента за пластмасови прозорци

Пароизолационна лента, вътрешен дублиран пълен бутил, под наклон, Bauset ST-I 150 mm (15 m)

Пароизолационна лента, вътрешен дублиран пълен бутил, под наклон, Bauset ST-I 150 mm (15 m)

Ваканционна норма: 15 m

Разходи за 15 м: 545 .55

Баузетна лента, вътрешна дублирана 150 мм (25 м)

Баузетна лента, вътрешна дублирана 150 мм (25 м)

Ваканционна норма: 25 m

Цена на 25 м: 429,25

Парозащитна лента, вътрешна дублирана изцяло бутилова, под наклон, Bauset ST-I 70 mm (15 m)

Парозащитна лента, вътрешна дублирана изцяло бутилова, под наклон, Bauset ST-I 70 mm (15 m)

Ваканционна норма: 15 m

Разходи за 15 м: 277, 05

Баузетна лента, вътрешна дублирана 100 мм (25 м)

Баузетна лента, вътрешна дублирана 100 мм (25 м)

Ваканционна норма: 25 m

Цена на 25 м: 384.50

Вътрешна метализирана MR лента Bauset 2x100mm, под перваза на прозореца (12m)

Вътрешна метализирана MR лента Bauset 2x100mm, под перваза на прозореца (12m)

Ваканционна норма: 12 m

Цена на 12 м: 373.20

Пароизолационна лента, вътрешна изцяло бутилова метализирана, под перваза, Bauset ST-bau 70 mm (15m)

Пароизолационна лента, вътрешна изцяло бутилова метализирана, под перваза, Bauset ST-bau 70 mm (15m)

Ваканционна норма: 15 m

Разходи за 15 м: 277 .35

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана изцяло бутилова, под наклон, Bauset ST-I 120 mm (15 m)

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана изцяло бутилова, под наклон, Bauset ST-I 120 mm (15 m)

Ваканционна норма: 15 m

Разходи за 15 м: 443, 85

Лента за пароизолация, вътрешна метализирана, под перваза, Bauset MR 200mm (12m)

Лента за пароизолация, вътрешна метализирана, под перваза, Bauset MR 200mm (12m)

Ваканционна норма: 12 m

Цена на 12 м: 657 .96

Пароизолационна лента, вътрешен дублиран пълен бутил, под наклон, Bauset ST-I 100 mm (15 m)

Пароизолационна лента, вътрешен дублиран пълен бутил, под наклон, Bauset ST-I 100 mm (15 m)

Ваканционна норма: 15 m

Разходи за 15 м: 389 .55

Лента за бариери срещу пара, вътрешна метализирана, под перваза на прозореца, Bauset MR 150mm (12m)

Лента за бариери срещу пара, вътрешна метализирана, под перваза на прозореца, Bauset MR 150mm (12m)

Ваканционна норма: 12 m

Разходи за 12 м: 568, 08

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 100 mm (25 m)

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 100 mm (25 m)

Ваканционна норма: 25 m

Цена на 25 м: 462, 00

Вътрешна метализирана MR лента Bauset 2x70mm (12m)

Вътрешна метализирана MR лента Bauset 2x70mm (12m)

Ваканционна норма: 12 m

Разходи за 12 м: 346, 08

Пароизолационна лента, вътрешна изцяло бутилова метализирана, под перваза, Bauset ST-bau 45 mm (15m)

Пароизолационна лента, вътрешна изцяло бутилова метализирана, под перваза на прозореца, Bauset ST-bau 45 mm (15m)

Ваканционна норма: 15 m

Разходи за 15 м: 214.20

Bauset вътрешна метализирана MR лента 2x50mm (12m)

Bauset вътрешна метализирана MR лента 2x50mm (12m)

Ваканционна норма: 12 m

Разходи за 12 м: 283, 08

Вътрешна лента, дублирана, под наклон, Bauset MR 70mm (12m)

Вътрешна лента, дублирана, под наклон, Bauset MR 70mm (12m)

Ваканционна норма: 12 m

Цена на 12 м: 390 .96

Вътрешна двойна лента, Bauset MR 100 mm, под наклон (12 м)

Вътрешна двойна лента, Bauset MR 100 mm, под наклон (12 м)

Ваканционна норма: 12 m

Цена на 12 м: 528 .36

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 150 mm (25 m)

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 150 mm (25 m)

Ваканционна норма: 25 m

Разходи за 25 м: 549,25

Лента Bauset MR 200 mm, вътрешна дублирана, под наклон (12 м)

Лента Bauset MR 200 mm, вътрешна дублирана, под наклон (12 м)

Ваканционна норма: 12 m

Цена на 12 м: 729,24

Лента Bauset MR 150 mm, вътрешна дублирана, под наклон (12 м)

Лента Bauset MR 150 mm, вътрешна дублирана, под наклон (12 м)

Ваканционна норма: 12 m

Цена на 12 м: 631,56

Лента, пароизолация, вътрешна метализирана, под перваза, Bauset MR 45mm (24m)

Лента, пароизолация, вътрешна метализирана, под перваза, Bauset MR 45mm (24m)

Ваканционна норма: 24 m

Цена на 24 м: 546 .96

Пароизолационна лента, изолон 3 мм, Bauset MR 250 мм, под наклон (12 м)

Пароизолационна лента, изолон 3 мм, Bauset MR 250 мм, под наклон (12 м)

Ваканционна норма: 12 m

Разходи за 12 м: 1 186 .32

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 120 mm (25 m)

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 120 mm (25 m)

Ваканционна норма: 25 m

Цена на 25 м: 524.50

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 70 mm (25 m)

Пароизолационна лента, вътрешна дублирана, под наклон, Bauset ST-I 70 mm (25 m)

Ваканционна норма: 25 m

Цена на 25 м: 433,75

Баузетна лента вътрешна дублирана MR 1,5x120mm (12m)

Баузетна лента вътрешна дублирана MR 1,5x120mm (12m)

Ленти за монтаж на прозорци в съответствие с GOST

Качественото остъкляване изисква сериозно отношение към себе си и е невъзможно без подходяща изолация на процепа между отвора и прозореца.Често организациите, които инсталират полупрозрачни конструкции, се ограничават до традиционната полиуретанова пяна, която впоследствие е покрита с мазилка или други довършителни материали. Този подход се е доказал относително добре и в някои случаи не предизвиква оплаквания от потребителя през целия живот на прозореца.

Остъкляването с едно ниво на запечатване на отвора обаче не отговаря на изискванията на държавата за качеството на предоставяните услуги или стоки, т.е. GOST. За да се спазят тези изисквания, се изисква допълнителна изолация за кръстовището на прозореца с отвора както откъм улицата, така и от страната на стаята. Такава изолация се осигурява с помощта на специални монтажни ленти.


Схема на използване на монтажни ленти на прозорци


Изглед отгоре

Монтажната лента за прозорци е самозалепващ се материал върху полимерна или материална основа, предназначена за допълнително запечатване на отворите на прозорци или врати.

Защо трябва да ни се доверите за инсталацията

 • Опитни майстори ще работят върху вашите прозорци.
 • Поставянето ще бъде направено правилно, спретнато.
 • Всички препоръки на производителите на филми са спазени.
 • Скоростта на работа е бърза, стриктно спазване на сроковете.
 • Цената се изчислява незабавно, няма да са необходими допълнителни плащания.
 • Гаранция за работа.
 • Сключваме договор и фиксираме всички важни точки в него.
 • Работим с надеждни производители на филми.

Ако за вас е важно да имате трайно покритие на прозорците, незабавно се свържете с нас. Ние ще ви посъветваме, ще отговорим на всички въпроси и ще започнете!

Обадете ни се веднага или оставете заявка на сайта!
Можете да оставите заявка по телефона или чрез формата по-долу. Ще ви се обадим.

Разновидности на монтажни ленти за прозорци

Функциите, изпълнявани от лентите, са различни и зависят от мястото на залепване, състоянието на отвора, характеристиките на бъдещото довършване на склоновете, както и от изискванията към прозоречния блок. След това ще разгледаме най-често използваните материали, разпространени на съвременния строителен пазар.

Предварително компресираната уплътнителна лента се използва главно от външната страна на полупрозрачните конструкции. Основната му цел е да осигури безпрепятствено оттичане на влагата от мястото, където капана се присъединява към отвора.

Всъщност това е лентов продукт, изработен от еластична полиуретанова пяна (изглежда като пяна), като правило, сив или черен. Едната страна на материала е покрита с лепило, изолирана със защитен филм. Лентата се доставя навита на компактни калерчета или ролки (в зависимост от стандартния размер), които трябва да се развиват само по време на инсталационния процес, тъй като материалът губи качеството си с течение на времето.


Пример за разширяване на лентата във времето

Основната характеристика е способността за запълване на фуги в резултат на разширение, което се получава в резултат на контакт с въздух. Лентата изолира процепа от влага и външни влияния отвън, като същевременно позволява излишната течност да се изпари отвътре.

Обхват на приложението на PSUL:

 • Допълнително уплътняване на фуги между сглобяеми елементи;
 • Уплътняване на процепа между рамката и отвора при монтиране на прозорци и врати;
 • Изолация на фуги между малки по размер подвижни звена на фасади на сгради;
 • Запълване на външния шев между наклона и рамката по време на монтажа на PVC дограма.

Предимства и недостатъци на тониращото фолио

Тонирането на филми на пластмасови прозорци е придобило широка популярност по някаква причина. Тази технология има следните предимства:

 1. Облекчава прекомерното излагане на слънчева светлина
  ... Ако прозорците са обърнати на юг, то през лятото може да бъде много горещо в апартамента. Той вреди на хората, животните, растенията и дори на мебелите. Тонирането на пластмасовите прозорци спестява от топлина и слънчеви отблясъци, които също носят не малък дискомфорт при гледане на телевизия или компютър.Разбира се, можете да дръпнете завеси, но тази изкуствено създадена тъмнина е по-вероятно да доведе до депресия.
 2. Предпазва от погледа на любопитните минувачи
  ... Ако PVC прозорците са залепени с огледален филм, то през деня никой няма да може да шпионира какво се случва в апартамента.
 3. Повишава безопасността
  ... Дори обикновеният филм за оцветяване, да не говорим за неговите защитни аналози, ще запази фрагментите в случай на счупване на стъкло. По отношение на безопасността това може да бъде много важно, ако малките деца присъстват у дома.
 4. Украсява прозореца
  ... Стъклото, оцветено с огледален филм, изглежда много привлекателно, както и всеки шаблон може да бъде приложен върху него.

Недостатъкът на оцветяването на пластмасови прозорци ще бъде относително бавното отопление на апартамента. Преди да покриете стъклото с тониращ филм, трябва да помислите внимателно за това решение. Ако прозорците на апартамента са обърнати на север или в бъдеще те могат да бъдат засенчени от дървета, тогава е по-добре да изоставите идеята с тониране.

От какво е направен филмът за оцветяване?

Основата на производството е полиестер, върху който се напръсква малък слой метал, поради което филмът придобива слънцезащитни свойства. Те използват предимно титан, алуминий или никел, понякога сребро.

Производителите съветват да залепите тониращия филм по такъв начин, че слоят спрей да е насочен към стъклото, това ще осигури по-ефективно отражение на слънчевата светлина.

Филмът за тониране на PVC дограма може да бъде направен от няколко слоя. Това се използва, когато е необходимо материалът да се оцвети във всякакъв цвят. В същото време цветният слой запазва тона си по-дълго, тъй като е защитен от външното покритие. Слоевете са свързани с помощта на така наречения ламинатор.

Какви други технологии за оцветяване на стъкло има?

Екранът за оцветяване в крайна сметка ще стане неизползваем и можете случайно да го надраскате. Тонирането на пластмасовите прозорци може да се извърши дори на етапа на производство на стъкло.

Например има технология за масово тонизиране

... Към течната стъклена маса се добавят метални оксиди, в резултат на което стъклената единица придобива слънцезащитни характеристики и характерен нюанс (сиво, синьо, зелено, злато).

Тонирано стъкло като цяло

Има още един начин за затъмняване на прозорци - пръскане

отразяващи метални частици върху стъклото.

Можете да поръчате монтаж на евтини пластмасови прозорци Rehau с тонирани стъкла в нашата. За да се изчисли цената на PVC прозорците, на сайта е предоставен онлайн калкулатор. Ако имате някакви въпроси, моля, оставете заявка за обратно обаждане.

Инсталационни характеристики

Лентата се залепва както преди фиксиране на прозоречния блок в отвора, така и върху вече монтирани конструкции. Първият вариант е по-удобен в случаите, когато е инсталирана външна изолация.

Нека разгледаме алгоритъма за използване на лентова изолация, като използваме примера за залепване на предварително компресирана уплътняваща лента (PSUL) и вътрешен GPL-S с допълнителна лента от двустранна лента:

 • Ние подготвяме откриването. Ако има стар прозоречен блок, ние го демонтираме възможно най-внимателно, без да причиняваме ненужни щети. След демонтирането подравняваме повърхностите, съседни на бъдещата конструкция, почистваме ги от външно замърсяване.
 • Извършваме пробна инсталация на блока в отвора, временно го фиксираме. Това е необходимо, за да се маркира ръбът на контакта между стените и прозореца, така че при залепване лентата да е скрита зад външните склонове.
 • Измерваме прозоречния блок. В съответствие с получените размери изрязваме PSUL за залепване отгоре и отстрани на рамката, подготвяме дифузионната лента, за да изолираме зоната на закрепване на леярския профил.
 • Продължаваме по същия начин с GPL-S (вътрешни склонове) и лента от бутилкаучук (за профила на перваза на прозореца). Материалът се измерва за всяка страна с надбавка от 10 см, за да се образуват ъглови фуги.
 • Залепяме лентата, като постепенно премахваме защитния слой от лепилната повърхност на PSUL.


  Ние залепваме GPL-S към вътрешната страна на профила на прозореца, като използваме лента от двустранна лента (на този етап не премахваме защитното фолио от основната лепилна повърхност).

 • Поправяме прозореца в отвора. Ние го вклиняваме и след това го закрепваме с анкери или с помощта на монтажни плочи. Запълваме шевовете с полиуретанова пяна.

 • След пълна полимеризация на пяната и груба подготовка на вътрешната повърхност на стените, ние фиксираме GPL-S върху тях (премахнете защитната хартия и я залепете към склоновете).

Трябва да се помни, че лентата трябва да бъде избрана в съответствие с метеорологичните условия. Работейки през зимата, е възможно да се залепи само материал, предназначен за използване при ниски температури.

Полезно видео по темата:

Какво ви дава тонирането с филм?

Днес тонирането не се отнася само до потъмняване на прозорците с филм. Вие избирате функционалността според вашите нужди.

Тониращ филм на вашите прозорци

Абсорбира отблясъците, оставяйки естествена светлина в стаята;

Създава комфортна среда за вас и вашите стайни растения;

Прави външния вид на вашия апартамент, офис или друго пространство привлекателен и модерен;

Елиминира видимостта, предпазвайки от любопитни очи;

Прави стъклото безопасно. Счупеното стъкло не се разпада на фрагменти, а полепва по филма.

Размери и приблизителна цена

Дифузна изолационна лента за външен монтаж (при отлив):

 • Ширина -70 мм;
 • Дължина в чиле - 25 м;
 • Цената на чиле е 436 рубли.

PSUL за употреба при минусови температури:

 • Ширина - 20 мм;
 • Дебелина - 8 mm (40 в некомпресирано състояние);
 • Дължина - 5 м;
 • Цена - 160 рубли.

Вътрешна дублирана лента:

 • Ширина - 100 мм;
 • Дължина в чиле 25 м;
 • Цената на чиле е 377 рубли.

Вътрешна метализирана лента:

 • Ширина - 45 мм;
 • Дължина - 24 м;
 • Цена за 24 м - 523 r.

Лента за перваза на прозореца:

 • Ширина - 200 мм;
 • Дължина - 12 м;
 • Цена - 600 рубли.
Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни